Monday, September 24, 2012

terkono...

Adoiii terkono we ouls dengan offer yang kitaorg beli kat my deal... Selama ni, I selalu beli any offer/ deal from Groupon, so far semuanya ok & menepati citarasa la senang kata... pernah jugak terbaca sebelum ni orang terkena lebih-lebih lagi kalu beli barangan elektronik online and banyak gak review yang kata offer dari my deal ni ada yang menipu... last-last we ouls terkena ingatkan  ni  original trunki rupe-rupenye yang ado! tertipu dengan offer dari The Code Trading (TCT)... frust sangat2 coz tertipu dengan gambar & offer yang di buat... my mom sudah tentunya yang paling frust coz dia yang bayar and nak belikan 'trunki' tu untuk cucu2 Qaisara & Qhaliif (anak my brother) to be fair dengan anak I... last february my mom & sis g London tapi tak dapat beli untuk anak abang I, dapat beli satu je untuk my boy lil RZ coz limited & color yang ada warna biru je... pastu tak cukup tangan jugak nak bawak naik flight... I pun sangat2 frust coz I yang bagitau my mom ada offer ni kat my deal... then lepas dah baca review kitaorg pun purchased la... advertisement siap letak gambar trunki original lagi...and stated that delivery within 30 days after the deals ends, tapi yang ado! lepas sebulan I email tanya satus trunki TCT reply kata still dalam proses clearance kat kastam coz shipment dari overseas... *sigh*... dah la dia nie  tak layan any call, sms only tapi bila sms pun tak reply & email pun 2-3 hari baru reply... mula2 masa I email bagitau dah purchased dia reply la... tapi lepastu bila I tanya bila nak deliver tak jawab, nak dekat 3-4 hari lebih baru reply... I pun dah rasa sumthin' pelik  kat  TCT   nie coz barang tak sampai2 dah lebih sebulan... risau gak coz bukan murah RM 138 tue!..  then last week friday baru parcel sampai kat umah tu pun dah nak dekat 2 bulan kot... sekali bukak, terkejut tengok --- trunki tiruan!!! beza sangat dengan lil RZ punya...  frust sangat-sangat... kenapa la TCT tak bagitau dari awal2 and advertistment dia sangat mengelirukan  "Pull-Along Suitcase" tapi letak gambar TRUNKI kenapa???... sepatutnye jujur la bagitau, yang ni bukan TRUNKI ke apa... biasa la kan strategi orang menipu berniaga ...

Tujuan kitaorg suci murni nak bagi hadiah kat anak abang I tapi cam gini plak jadinye ...  then  I try to call TCT lps dapat parcel tu, tapi hampeh betul tak dapat line & email I pun dia tak reply sampai skang... PENIPU siot!!! kalu tau camni mmg tak kan beli la... lagi2 la my mom kalu tau tu tiruan bertuah la nak beli... menyakitkan hati betul... haisyhhh kualiti dah la hampeh, biasa la kan made in China...:(  Next month kitaorg nak gi Hong Kong, sure belambak2 "trunki" ni jual kat sana al maklumlah kan made in china  & mmg hangin la kalu harga dia sangat2 murah dari apa yang kitaorng beli... lepas nie mmg kitaorg band la apa-apa je produk yang dijual oleh The Code Trading!!! service mmg  cam b*****g... Lepas ni nampak je any offer dari TCT ni mmg takkan boleh percaya okay!

To Qaisara & Qhaliif, nanti tok mama belikan trunki yang ori yer kat korang :) ... yang ni korang guna la buat lasam ye bawak g nursery... ce tengok perbezaan trunki yang ori blue color (Lil RZ punye) dengan yang dibeli drpd The Code Trading ni (oren) dengan yang original trunki cam gambar kat bawah sekali tu... Beza sangat kan?... dah la material plastik murah... arghhhh


Ada tak sesiapa yang baca blog ni terkono camni masa korang beli online or any offer from my deal, dealmates, milkadeal, steraeetdeal or Groupon or seangkatan dengannya?... 

nota kaki: moral of the story, kena lebih berhati-hati lagi dengan offer-offer kat groupon nie...

:(,

3 comments:

~Beb~ said...

Aduiii sedih nye.. Skt nye hati.. Thx fr sharing.. My deal ni pon 1 kn? Tgk la comp dlu bru nk advertise.. Now u dh banned.. Mmg i pon tkot la kot.. Only pecaya kt group on je so far! Tq fr sharing btw.

mummy bie said...

dekat faceboom ade orang ni jual..so far ok lah... rm 180 mcm tu..

Siti noraien abd rashid said...

Klu original berapa harganya ya

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails