Wednesday, July 9, 2014

A late entry....

Better late than never :)

::Nurul's Convocation @ UITM Lendu Melaka::


110514 - was my sis's degree convocation day at UITM Lendu, Melaka... it was a hot sunny day! but alhamdulillah everything went well... we're very proud of you sis!... I wish you all the luck for a brighter future with prayers for the best opportunities your way in your career ... :)






center of attention esp. RZ (pic above), due to extremely hot environment!
*****************************************************************

::RZ's 4th Birthday at Legoland, Malaysia::

my mom asking us (mE & my sis) where we would like to celebrate RZ's 4th birthday day out on 120514... of all the choices, we choose to go Legoland, becoz we've never been there & were in Melaka on 110514... We stayed at Nusa Jaya Apartment for 2 nights which I booked thru agoda.com... on 120514  morning we headed to Legoland after had our breakfast at Medini Mall, Nusa Jaya... Not so many people queue at the counter bcoz it was a working day-monday, we straightly redeemed our online ticket and managed to get a free entry ticket to the Theme Park for RZ as a birthday gift Yeay! Besides, RZ received a Legoland birthday badge which meant when the staff spotted the badge, they will wish & sing a birthday song to him... We entered the Water Theme Park first then in the afternoon we proceed to the Theme Park... They had so much fun esp RZ at the water park, I can't join them due to preggie so I be as a camerawoman... We had our lunch at Pizza Mania and due to RZ birthday, the restaurant manager gave him a free slice of cake & Lego minifigure as a present... They also sang "Happy Birthday" to him... RZ was so happy!... It was a tiring  day but worthwhile and we had so much fun!!!

SO, let's see the picas...


-Legoland Water Park-




-Legoland Theme Park-

XOXO,


Saturday, July 5, 2014

Apam Beras Gebuss

Salam ramadhan peeps,

Harini, hari ke-6 Ramadhan 1435 dan alhamdulillah I diberi kekuatan dan kesihatan yang baik untuk berpuasa (walaupun tengah sarat mengandung menunggu kelahiran our 2nd baby yang bebila je akan keluar! huhu nervous...) dan dapat menunaikan solat tarawikh berjemaah bersama en.Hubby kat rumah memang menjadi rutin setiap tahun di bulan barakah ini... I dah start cuti bersalin (90 hari) & skang boleh rileks and kumpul tenaga untuk push nanti... bila dah cuti xtvt men'google' memang sangat la kan... ber'fb'ing, blog walking & shopping online (opsss! en.Hubby, biasa le wife you ni kan...)

Men'google'2 I jumpa resepi apam beras ni... mmg lama I teringin nak buat sendiri kueh ni tapi tak kesempatan (huhu itu alasan sgt cliche)... tapi harini I dah try buat... yeay! menjadi apam beras gebuss ni alhamdulilah, boleh la balas pinggan neighbour semalam and buat untuk iftar harini...

so peeps, boleh la try resepi ni ye... sangat senang meh cuba, just perap 1  1/2 jam je!

Bahan2:
a) 2 cawan nasi 
b) 3 cawan air
c) 1 cawan tepung gandum
d) 3 cawan tepung beras
e) 1 1/2 cawan gula
f) 1 paket mauripan


g) kelapa parut (yang putih sahaja)
e) secubit garam

Cara2:
1) Nasi dan air dikisar dengan blender sampai halus


2) Campurkan nasi + air yang dikisar dengan bahan2  (c - f)


3) Gaul rata dan perap adunan selama 1 1/2 jam...(lebih sikit pun tak pe) - tutup adunan & adunan akan naik


4) Then kacau rata, pastu letak dalam bekas untuk dititis warna2 yang digemari
5) Masuk dalam acuan, then kukus selama 15-20 minit (make sure penutup kukus di balut dengan kain untuk elak air jatuh pada apam ye...)


Hasilnye tadaaaa.....
v
v
v
v
v


selamat mencuba!


Tuesday, June 10, 2014

Happy Birthday Hubby : Video Tribute

video

Happy 32th Birthday en.hubby a.k.a sayang a.k.a my soulmate Mr. Sharul Nizam Ahmad...
Thanks for all the love, care, time & attentions...
May our love lasts till jannah...
mE, Raes & lil baby love you so mmmuucchhhh!


XOXO,

Monday, June 9, 2014

Happy 4th Bday, Raes Zafran! ~late entry~


Time passes so quickly and I just cannot believe it, my lil RZ's four already.... you're charming, handsome like your babah, a bit stubborn and have an attitude from time to time... but, you are also a smart boy... you've a wild imagination and have a huge heart and a love for life...

Thank you for making my life complete... We (mama & babah) love you with whole our heart and soul, Raes Zafran... We're so, so proud of you boy!... may Allah bless you from the top of your head to the bottom of you feet, amin...


L.O.V.E,


Friday, April 25, 2014

2D Detail + 3D/4D Scan

Yesterday, I went to have 2D Detail + 3D/4D Scan at Poliklinik An-Nisa Seri Kembangan... I booked an appointment thru online here and met Miss Jazzlyn... A cute, nice and talented sonographer... Guess what I'm carrying at the moment--- boy or girl???
v
v
v
v


It's a burger, bebeh! It's a girl... the burger sign was crystal clear and Miss Jazzlyn said it's 100% a baby girl... Alhamdulillah I have a pair :D ... The package for 2D Detail+3D/4D scan was RM 220... 


cute lil baby girl in my womb... Assalamualaikum cayang mama!


nota kaki: en.hubby lps ni boleh start shopping baju pink color ye... hehehe

LOVE,


Wednesday, April 23, 2014

Almond Crunchy Caramel a.k.a Bepang Karamel Kacang Badam

Salam peeps,
Minggu lepas Sabtu, I teringin (al maklumlah peknen) nak makan sesuatu yang crunchy dan healthy... then terus teringat almond crunchy... Rumah I plak dekat dengan Yummie Bakery so terus  pergi beli barang...kebetulan semua barang ada, tepung Florentine pun baru sampai stok... mmg cun la! (hehe baru sekarang nak buat almond crunchy, terajin lebey ni dulu asyik beli je bebalang-balang)... barang-barang penyediaan dia agak mahal juga, padanlah orang jual mahal kan! cuma kalu buat sendiri ni kita puas hati :) ye dak???... Tersangatla mudah dan simple buat almond crunchy ni coz tepung Florentine ni sgt special (all in), kita just campurkan tepung dengan semua kekacang then bakar dalam oven... dalam masa 15 minit siap! semudah ABC kan???

Resipi (untuk 1 kg tepung / 1 peket):

1000 gm tepung Florentine
500 gm badam keping
250 gm kuaci hijau
250 gm sunflower seed
50 gm bijan

Cara-cara:


- Badam keping di bakar sebentar dalam oven pada suhu 160°C selama 5-7 minit
- Campurkan semua bahan dalam bekas dan gaul rata

- Sediakan loyang  alas loyang dengan parchment  paper sahaja, letakkan campuran  dan ratakan nipis
- Bakar dalam oven selama 10-15 minit pada suhu 160°C selama 10-15 minit sampai perang (jangan terlalu lama coz nanti hangus!!!)
- Lepas keluar dari oven masa agak lembik/melekat terus potong kepada kepingan (guna pemotong pizza + pembaris, jgn tunggu sampai keras ye)
- Simpan dalam bekas kedap udara





nota kaki: masa membakar bergantung kepada jenis oven yang digunakan...

Selamat mencuba!

XOXO,




Friday, March 28, 2014

Hey!

The reason why I've been pretty slow  with blog updates this past couple of months
*
*
*
*
*
*
*
*
*
my baby bump!

A little bit about my 2nd pregnancy...

I stated to get pregnancy sickness at week 8 and it lasted around week 15 - mabuk, muntah, headaches etc PLUS I have a super duper active toddler to take care of, RZ... the mood swing attacked too, one minute I was okay then the next minute things really get to me and busy with the work + my PhD preparation & proposal... it just made things even worse for me!

Alhamdulilah the critical period was over and I'm now entering 6 months (week 24) of pregnancy... the baby was active and my bump is getting bigger... In fact, my whole body is growing fast too... I feel so "fat"! arrghh... the little one is moving and kicking more definite and regular than before especially when I'm lying down... About the gender, I went for an ultrasound scan yesterday and  I have a pair, it's a girl! InsyaAllah... and next 3 weeks I will go for the 3D & 4D scan so I can confirm the gender of my second one :)... 


my tembam face ^_^

opsss... before I end up, I would like to wish "Happy 62th bday to my lovely Abah - Mr. Kemat Adnan"



Till then! 

p/s :will update soon on my PhD plan, my 31st birthday and lil Rz pre-kindy...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails