Friday, April 23, 2010

~aIr KeLaPa MuDa ~

Ahad lepas sembang ngan my SIL, tanya xperience dia masa dia preggie dulu... syok menyembang then dia tanya I:-


SIL: Akin dah start minum tak air kelapa muda?
Me: Skang tak minum lagi, dah boleh minum ker?, akin skang 36 minggu...
SIL: Dah boleh dah skang nie, biasanya org start minum last trimester... Bagus la minum air kelapa muda nie, dulu kwn akak yang suh minum, masa baby lahir kulit bersih... tgk tak Qaisara masa dia lahir kulit dia cantik/ bersih kan?
Me: Haah la...kawan akin pun ckp camtu.. kena start minum nie...(sambil tue tertelan air liur )
SIL: Tapi bukan air kelapa yang org jual kat psr malam tue tau, tu dah campur gula... cari kelapa muda (buah)... Petua org dulu-dulu, minum air kelap nie kulit baby jadi bersih n lembut...
Me: ooo... ok :D


Then i pun trus google khasiat air kelapa muda...wahh.. so good lah... so, i have to drink more...eventho some people say coconut water is bad for health coz it is windy... For me, it's not if u're drink it fresh which is immediately once the coconut is opened...

selasa lps teringin sgt nak minum air kelapa muda... I n en.hubby g cari kat restoran depan rumah tapi :( sedey takde kelapa muda... then call mak, mak ckp nanti mintak tlg abah belikan kat tempat tempat keje abah...

Tadaaa... semalam abah bawak kelapa muda (yeye!!), bukan 1 tapi 2 biji uols... Then en. hubby sampai umah dari office trus belahkan kelapa n korekkan isi dia untuk i...
( Thanks abah mak n en. hubby)





sedapnye dapat minum air kelapa nie!!!

XOXO,




2 comments:

whiteapple said...

sis shikin...bila due? wah..take care..:)

ashikin said...

Nuris: due mid may... now counting the day.. berdebar yet excited

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails